Scroll Top
Lodderstraat 18, 2880 Bornem

About

OVER TOPFLOOR
1

Topfloor is  al meer dan 30 jaar actief in de wereld van de sportvloeren. Tijdens deze periode plaatste het bedrijf meer dan 700.000 m2 sportvloeren van diverse samenstellingen en met verschillende karakteristieken. Van puntelastische en vlakelastische tot combi-elastische vloeren. We kennen ze allemaal!

Topfloor hoorde honderden reacties van beoefenaars en gebruikers. De jaren hebben ons geleerd dat de ideale sportvloer niet bestaat, maar dat we een goed evenwicht moeten zoeken tussen de eisen die door verschillende sportdisciplines worden gesteld, voor de mechanische maar vooral de biomechanische eigenschappen. Een balletvloer is geen basketvloer, ook tennis stelt specifieke eisen. Eisen die dan weer anders zijn dan voor volleybal.

Uit de praktijk blijkt immers dat we moeten streven naar een compromis om tot een MULTIFUNCTIONELE vloer te komen: de sporthal moet kunnen gebruikt worden voor het beoefenen van diverse sportdisciplines als futsal, basket, volleybal, zelfs rolschaatsen. Multifunctioneel betekent ook gebruik voor niet sportieve doeleinden: tentoonstellingen, beurzen of het bal van de burgemeester.

In een sporthal is de sportvloer het belangrijkste onderdeel. Elke gebruiker voelt het belang en verlangt dan ook een sportvloer waarop hij veilig zijn passie kan beleven. Topfloor is reeds 30 jaar actief met sportvloeren bezig. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een unieke sportvloer die nu de naam ErgoFer  draagt. ErgoFer  is een vlakverende sportvloer met, gemengd elastische eigenschappen. Dankzij zijn lage totale opbouwhoogte van slechts 21 mm is ErgoFer uitermate geschikt voor renovatie alsook nieuwbouwprojecten.

Een moderne sportvloer is combi/vlak elastisch en multifunctioneel. Indoor sporthallen dragen bij aan het fysisch welzijn en de gezondheid van sporters van alle leeftijdscategorieën. Ze zijn verplicht een breed publiek van sporters te bedienen en hebben dus nood aan een ergonomische en multifunctionele sportvloer. Daarnaast vinden er vaak andere manifestaties plaats in deze zalen en is het dus van belang dat deze zonder extra bescherming kunnen doorgaan.

Topfloor ErgoFer biedt de optimale oplossing voor deze indoor sporthallen. Het is een ergonomische multisport vloer die voor alle betrokkenen vele voordelen heeft.

…Topfloor verzorgt zowel renovaties van oude vloeren als nieuwbouwprojecten.

REVIEWS
1
Koen Embrechts
Vlaamse Tennis Vereniging

Om de preventie en revalidatie van onze topsporters optimaal te laten verlopen, hebben we gekozen voor een vlakverende sportvloer met gemengd elastische eigenschappen. De sterke ergonomische karakteristieken van ErgoFer 2.0 hebben de doorslag gegeven in onze keuze. Door de hoge schokabsorptie wordt de belasting op gewrichten, spieren, pezen en ligamenten tot een minimum herleid. Onze topsporters ervaren en voelen duidelijk het verschil. We zijn ervan overtuigd dat ErgoFer 2.0 de duur van de carrière van onze topsporters positief beïnvloedt.

0
jaar ervaring
0
m² vloeren
0
teamleden
0
projecten